Geregistreerd museum

Het Streekmuseum Stevensweert / Ohé en Laak heeft sinds 2009 de definitieve erkenning van het “Nederlandse Museumregister”. Het doel van museumregistratie is het zichtbaar maken, bewaken en verbeteren van de kwaliteit van de Nederlandse musea.

Deze kwaliteit is zeer belangrijk voor het verantwoord beheer van het museale erfgoed in Nederland. Het beheer van het Museumregister wordt uitgevoerd door de onafhankelijke Stichting Museumregister Nederland.

Het museum blijft geïnteresseerd in voorwerpen / foto’s / films die te maken hebben met de geschiedenis van Stevensweert en Ohé en Laak. Heel interessante zaken kunnen opgenomen worden in de permanente collectie. Andere zaken in het archief of depot, mogelijk te gebruiken bij een tijdelijke expositie. Als u in bezit bent van zo’n voorwerp zal de conservator dat graag willen bekijken. Als dat voorwerp inpasbaar is in onze permanente expositie of in ons depot, heeft u de keuze om het te schenken of in bruikleen te geven. In beide gevallen wordt een document opgemaakt om dit te regelen. Gaarne zien wij uw voorwerpen tegenmoet! Neem contact op met de conservator door een mail te sturen naar museumstevensweert@gmail.com.