Educatie

Museum educatie

Speurtocht door het museum
Ontdek de collectie van het Streekmuseum individueel of met een groep aan de hand van een gratis speurtocht door het museum. Een uitdaging voor het hele gezin waarbij kinderen tot 17 jaar gratis het museum mogen bezoeken. Bij het oplossen van de speurtocht ontvang je ook een prijs.

Speurtocht door de historische kern van Stevensweert
Ook het historische centrum Stevensweert is aan de hand van een speurtocht te ontdekken. Het speurtochtboekje: Ontdek de vesting kost 2,50. Om de opdrachten uit het speurtochtboekje te kunnen maken is er een rugzak beschikbaar met diverse hulpmiddelen. Voor het gebruik van deze rugzak moeten deelnemers een borgsom van 10 euro per rugzak betalen. Deze ontvang je terug bij het inleveren van de desbetreffende rugzak.  

School educatie

Primair onderwijs
Aan de hand van het projectboek: Stevensweert, Een ster op de grond leren de kinderen van groep 7 en 8 individueel of in groepsverband meer over de geschiedenis van het de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648), de rol van het vestingstadje Stevensweert en de collectie van het museum.

Secundair onderwijs
Momenteel is er geen lesmateriaal voor het secundaire onderwijs beschikbaar. Bij een specifiek verzoek kan er gekeken worden naar de mogelijkheden.

Vragen over het lesmateriaal of een museumbezoek? Stuur een mail naar: museumstevensweert@gmail.com.