• NL
  • 中文

Museum Nieuws

• Stadspoorten

Samenwerking met Amici Insulae voor het streven naar de realisatie van twee kunstwerken ter herinnering aan de twee historische stadspoorten van Stevensweert.

• Herdruk STEVENSWEERT VESTING AAN DE MAAS

Onder deze titel werd in 2008 ter ere van de 25 jaar jubilea van de stichting Streekmuseum Stevensweert en van de vereniging Amici Insulae, het boek gepresenteerd dat werd geschreven door museumconservator Har Rutten. Het boek beschrijft in 120 pagina’s o.a. het ontstaan van de vesting Stevensweert, de belegering van 1702, Stevensweert rond 1800, verkoop en sloop van de vestingwerken en het reconstructieplan. Verder wordt Stevensweert belicht in de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw. Het boek bevat uiteraard ook vele foto’s.
    Kortom een belangrijk historisch werk voor allen, die belangstelling hebben voor het boeiende verleden van het bijzondere vestingstadje Stevensweert.

De 1e druk uit 2008 was vrij snel uitverkocht. Daarom heeft het bestuur besloten om opdracht te geven voor de 2e druk.
    Om teleurstelling te voorkomen, adviseren wij belangstellenden om het boek per omgaande te bestellen.

De prijs van het boek bedraagt tot 1 augustus 2019: € 17,50.
    Daarna € 19,50.

Vul het bestelformulier in.

• Project kasteeldomein Walburg

De herinrichtingsplannen van het landschap rondom kasteel Walburg van Natuurmonumenten en de gemeente Maasgouw, zijn in voorbereiding. Meer informatie.

De Limburger (26-02-2019)

• Rabobank Clubkas Campagne 2018

We bedanken iedereen voor zijn/haar stem. Juist door deze steun werd de deelname van Amici Insulae en het Streekmuseum Stevensweert / Ohé en Laak aan de Rabobank Clubkas Campagne 2018 een groot succes.

Daarnaast bedanken we Amici Insulae voor het ter beschikking gestelde bedrag ten gunste voor het streekmuseum.

• Wijnroemers

Nog steeds komen via erfenissen van nazaten van de bewoners van kasteel Walburg sporadisch voorwerpen boven water. Door intensief speurwerk van museummedewerkers komen deze soms in beeld en vormen zij een mooie aanvulling op de collectie van het museum. Zoals hier een 10-tal wijnroemers met het alliantiewapen van Van Hompesch Rurich - Riedesel dÉisenbach. Dit dubbelwapen treffen we ook aan op een drapeau van de harmonie St.Caecilia uit Ohé en Laak waarvan Adolf van Hompesch beschermheer was. Oprichtingsjaar 1881.

• Alliantiewapen