• NL
  • 中文

Museum Nieuws

• Stadspoorten

Samenwerking met Amici Insulae voor het streven naar de realisatie van twee kunstwerken ter herinnering aan de twee historische stadspoorten van Stevensweert.

• Project kasteeldomein Walburg

De herinrichtingsplannen van het landschap rondom kasteel Walburg van Natuurmonumenten en de gemeente Maasgouw, zijn in voorbereiding. Meer informatie.

De Limburger (26-02-2019)

• Rabobank Clubkas Campagne 2018

We bedanken iedereen voor zijn/haar stem. Juist door deze steun werd de deelname van Amici Insulae en het Streekmuseum Stevensweert / Ohé en Laak aan de Rabobank Clubkas Campagne 2018 een groot succes.

Daarnaast bedanken we Amici Insulae voor het ter beschikking gestelde bedrag ten gunste voor het streekmuseum.

• Wijnroemers

Nog steeds komen via erfenissen van nazaten van de bewoners van kasteel Walburg sporadisch voorwerpen boven water. Door intensief speurwerk van museummedewerkers komen deze soms in beeld en vormen zij een mooie aanvulling op de collectie van het museum. Zoals hier een 10-tal wijnroemers met het alliantiewapen van Van Hompesch Rurich - Riedesel dÉisenbach. Dit dubbelwapen treffen we ook aan op een drapeau van de harmonie St.Caecilia uit Ohé en Laak waarvan Adolf van Hompesch beschermheer was. Oprichtingsjaar 1881.

• Alliantiewapen