Boerderij Limburg Ohé en Laak

Ohé en Laak

Beknopte geschiedenis

De voormalige heerlijkheid Ohé en Laak behoorde vroeger samen met de heerlijkheid Stevensweert tot de bezittingen van de graven Van den Bergh. Graaf Herman Frederik bouwde in het midden van de 17de eeuw aan de Maas het idyllisch gelegen kasteel Walburg. In de twintigste eeuw werd dit imposante complex helaas afgebroken.

Het prachtige edelmanshuis Hasselholt, met een jaartalsteen uit 1548, werd van een dreigende ondergang gered door een vakkundige restauratie rond 1970.

Huize Geno is een mooi voorbeeld van een gesloten 18e-eeuwse Maasdalhoeve, evenals boerderij "Het witte Huis", gelegen naast de St. Annakapel uit 1896.

Sinds 1998 kunnen voetgangers en fietsers weer de Maas oversteken tussen Ophoven (België) en Ohé en Laak (Nederland) door middel van een klein veerpontje. Dit is enkel te gebruiken van april tot en met oktober. Bekijk de actuele tarieven en vaartijden.

Daarnaast zijn er diverse initiatieven zoals het Natuurgebied Maasvallei en het Rivierpark Maasvallei om het landschap aantrekkelijk en toegankelijk te maken en te houden voor mens, plant en dier.