Museum

Zondag 4 juni Fietstocht
Historisch Ohé en Laak
[update mei 2023]

Deze fietstocht onder leiding van een VVV-gids voert je door de natuurlijke omgeving op het Eiland in de Maas. Je ontdekt tijdens de tocht de verhalen over de historie van dit gebied.

Ontdek verschillende monumenten 

Ohé en Laak behoorde vroeger tot de bezittingen van de graven Van den Bergh. Fietsend door het afwisselende Maasdal-landschap staat de VVV-gids stil bij een aantal prominente monumenten die herinneren aan deze tijd. 
Zoals het Moeder Magdalena-huisje, de St. Annakapel, Onze Lieve Vrouw Geboorte kerk en kasteel Hasselholt. Daarnaast is onlangs het domein van kasteel Walburg opgeleverd. 

Afwisselende natuur 

Tevens bewonder je hier Park Domicilia. Ook bezichtig je de mooiste hoogstamboomgaard van Limburg in eigendom van Ger Graus. Door ontgrinding is er een prachtig natuurgebied ontstaan, het Stevolgebied. De rijke historie en het mooie natuurlandschap maken van deze fietsroute over het Eiland in de Maas een boeiende tocht. 

Aanvullende informatie 

  • Start om 13.00 uur bij camping De Maashoeve, Moeder Magdalenastraat 13A in Ohé en Laak. Parkeren op het parkeerterrein aan de overzijde.
  • De fietstocht duurt ongeveer 2 uur
  • Kosten 6,50 euro p.p.  incl. entree museum, kinderen t/m 11 jaar gratis.
  • Reserveren is verplicht. Dit kan eenvoudig via onderstaande button.
  • Maximaal 20 deelnemers

De opening van het Streekmuseum in mei 1983 was een logisch gevolg van de grootscheepse restauratieactiviteiten die in deze jaren werden uitgevoerd in de historische kern van Stevensweert.

In 1991 verhuisde de hele collectie naar het gemeentehuis van Stevensweert. Dit rijksmonument werd in 1858 ontworpen door de beroemde architect Pierre Cuypers. Lees meer over de geschiedenis van het Streekmuseum.

Voordeel via Combi-Ticket
Bezoek nog 7 prachtige musea in de regio
[update april 2023]

De gemeentes Maasgouw / Echt-Susteren / Maaseik tellen acht prachtige musea met elk een eigen specifieke collectie. Om het bezoek te stimuleren bieden deze musea een aantrekkelijke mogelijkheid: Bezoek de zeven andere musea voor de helft van de prijs! 

U betaalt als individuele bezoeker bij het eerstgekozen museum de normale entreeprijs en ontvangt vervolgens een combi-ticket waarmee u bij de andere musea slechts de halve entreeprijs hoeft te betalen. Het combi-ticket is één jaar geldig. Download hier de PDF versie.

Maas-binnenvaartmuseum // Maasbracht
Musea Maaseik // Maaseik
Museum Stift Susteren // Susteren

Museum Thorn // Thorn
Museum van de Vrouw // Echt
Streekmuseum Stevensweert / Ohé en Laak // Stevensweert  

 

Zondag 7 mei: Start Jubileumjaar
40 jaar Museum & Amici Insulae
[update april 2023]

Verdere informatie volgt binnenkort. 

Museumnieuws
(update augustus 2022)

Lees meer over de laatste ontwikkelingen in en rond het Streekmuseum Stevensweert / Ohé en Laak.

  • Vanaf 24 juli t/m 28 augustus: Tentoonstelling Cuypers' Erfenis op het Eiland in de Maas
  • t/m 30 oktober: Tentoonstelling 300 Jaar Hompesche Molen
  • Andere activiteiten in augustus:

Museumcollectie

Ontdek de diverse thema's en topstukken uit de museumcollectie.