Museum Nieuws

De Spaanse Weg (fietsroute van 525 km)
[Update: juli 2021]

Ervaar de geschiedenis aan de hand van de route die het Spaanse leger tijdens de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) heeft afgelegd. Via de fietsroute 'De Spaanse weg' volg je de voetsporen van het Spaanse leger langs 20 voormalige vestingsteden in Nederland. De route start in het Zeeuwse Hulst en eindigt in het Drentse Coevorden. Via de knooppunten kun je ook afzonderlijke etappes fietsen.

De fietsroute rondom de voormalige vesting Stevensweert heeft een lengte van 61 km. De routewaaier met alle fietsroutes is vanaf nu te koop in de Museumwinkel / VVV Stevensweert.

Meer weten?  'Tachtigjarige Oorlog te voet of per fiets herbeleven'

Heropening Streekmuseum vanaf donderdag 10 juni.

Bij een bezoek handhaven we wel nog steeds de landelijke coronamaatregelen.

Op deze pagina presenteren we recente aanwinsten, ontwikkelingen en samenwerkingsprojecten van het Streekmuseum Stevensweert / Ohé en Laak.

De geplande activiteiten in de nieuwsbrieven zijn altijd onder voorbehoud. Ze kunnen door omstandigheden worden verplaatst of afgelast. Hou voor de meest actuele informatie de website in de gaten.

Lees meer over recente activiteiten in onze Nieuwsbrieven:

16 Nieuwsbrief (april 2021)
15 Nieuwsbrief (februari 2021)
14 Nieuwsbrief (november 2020)
13 Nieuwsbrief Rabobank ClubSupport Actie (oktober 2020)
12 Nieuwsbrief (september 2020)
11 Nieuwsbrief Machtig & Stark (juli 2020)
10 Nieuwsbrief (juni 2020)
09 Extra Nieuwsbrief (april 2020)
08 Nieuwsbrief (februari 2020)
07 Nieuwsbrief (december 2019)
06 Nieuwsbrief (oktober 2019)
05 Nieuwsbrief (augustus 2019)
04 Nieuwsbrief (Herdruk Stevensweert vesting aan de Maas)
03 Nieuwsbrief (mei 2019)
02 Nieuwsbrief (februari 2019)
01 Nieuwsbrief (november 2018)

Ons al gevonden op Facebook?

Bekijk voor de meest recente foto's en filmpjes de Facebook pagina van het Streekmuseum. Daarnaast kun je gebruik maken van de handige reminders voor actuele en toekomstige activiteiten in en rond het Streekmuseum.

Cuypersjaar 2021
[Update: mei 2021]

De stad Roermond staat in 2021 in het teken van architect en ontwerper Pierre Cuypers (1827-1921). In de stad, maar ook in de regio, valt te genieten van activiteiten zoals exposities, concerten, wandelingen, arrangementen, een educatieprogramma voor het basisonderwijs en als afsluiting het Muziektheater Cuypers.

Bekijk het filmpje dat beknopt laat ziet wat er gevierd wordt in en rondom Roermond.

Bekijk het voorlopige programma voor het Cuypersjaar 2021.

Rabo Club Support Actie
[Update: december 2020]

We bedanken iedereen voor zijn/haar stem. Juist door deze steun werd de deelname aan de Rabobank Club Support Actie 2020 voor ons en onze samenwerkende verenigingen wederom een groot succes.

• Amici Insulae € 931,89
  • Schutterscompagnie St. Rochus € 560,59
  • Streekmuseum Stevensweert / Ohé en Laak € 616,59

Het museum zal de opbrengst van deze actie besteden aan de herinrichting van een aantal nieuwe vitrines.

Denkend aan Holland in Limburg
[Update: augustus 2020]

In het programma 'Denkend aan Holland' ontdekken André van Duin en Janny van der Heijden ons mooie Nederland vanaf het water. Zo brachten ze een bezoek aan diverse Maasdorpen waaronder Stevensweert, Ohé en Laak en Thorn (Seizoen 2, Afl. 3 met de uitzending op 17 augustus 2020 om 21.30). Samen met Jan Mueters die al vele jaren als gids rondleidingen verzorgt, hebben ze Stevensweert mooi in beeld gebracht.

Bekijk de aflevering: 'Denkend aan Holland: Limburg'