Rondleidingen

Groepsbezoeken

Groepsbezoeken zijn het hele jaar door mogelijk op alle dagen. Aanvragen via LimburgGroepsuitje, de afdeling reserveringen van Hart van Limburg. Via een e-mail: groepsuitje@hartvanlimburg.nl of telefonisch via +31(0)475-330289.
Je kunt een keuze maken uit de volgende activiteiten met VVV-gids:

Zondag 7 april 2024, 13.30-15.00
Themawandeling: Stevensweert: Grindwinning, een straf of een zegen

Wandeling met VVV-gids door en rond het vestingstadje Stevensweert en over de vestingwerken. De nadruk van de wandeling ligt op het thema grindwinning. Wat is nog zichtbaar van de grindwinning en wat heeft dit voor Stevensweert opgeleverd? Was het een straf of een zegen? Dat kom je te weten tijdens de VVV wandeling Stevensweert over de grindwinning in dit vestingstadje.

Bekijk voor meer informatie en aanmelding voor deelname: Themawandeling Grindwinning

Zondag 2 juni 2024, 13.30-15.30
Fietstocht historisch Ohé en Laak

Fiets zondag 2 juni mee met de VVV-gids door de natuurlijke omgeving van het Eiland in de Maas, en ontdek tijdens de VVV Fietstocht Ohé en Laak de verhalen over de historie van dit gebied.

Bekijk voor meer informatie en aanmelding voor deelname: Fietstocht Ohé en Laak

Zondag 7 juli 2024, 13.30-14.30
Themawandeling: 1702, De slag om Stevensweert

Op zondag 7 juli 2024 wordt er door het gidsenteam van de VVV Stevensweert een rondleiding  georganiseerd die het thema de Slag om Stevensweert in 1702 centraal stelt.

De rondleiding start in het museum Stevensweert-Ohé en Laak. Aan de hand van de maquette van de vestingwerken en enkele gravures geeft de VVV-gids uitleg over de aanleiding van het bouwen van een Spaanse vesting op ‘het Eiland in de Maas’.

Bekijk voor meer informatie en aanmelding voor deelname: Themawandeling: 1702 De Slag om Stevensweert

Zondag 4 augustus, 13.30-15.00
Beleef de historie van Walburg

Deze themawandeling o.l.v. VVV-gids voert door de lanen, paden en grachten van kasteeldomein Walburg.

De contouren van het voormalige kasteelcomplex zijn onlangs, mede dankzij Natuurmonumenten,  weer zichtbaar gemaakt. Onder meer door de vroegere padenstructuur en de verdwenen hoogstamboomgaard terug te brengen. Ook de voormalige slotgracht en restanten van enkele authentieke kasteelmuren zijn vrij gegraven. Duidelijk is te zien hoe groots dit kasteel ooit is geweest.

Samen met de VVV-gids wandel je vanaf de Hompesche Molen naar en over het kasteeldomein. Tijdens de wandeling staat de gids stil bij de omgeving en de geschiedenis van het kasteel en vertelt persoonlijke verhalen over de graven die hier gewoond hebben.

Start adres: Hompesche Molen, Molendijk 6, Stevensweert

Bekijk voor meer informatie en aanmelding voor deelname: Beleef de historie van Walburg