VVV themarondleiding Grenzen in de schijnwerpers

Rondleiding, Tentoonstelling

STEVENSWEERT: VVV/streekmuseum Stevensweert-Ohe en Laak, Jan van Steffeswertplein 1, van: 13:00 tot 14:30, VVV themarondleiding Grenzen in de schijnwerpers, Kosten:EU 5,00 pp., incl. entree museum, kinderen gratis, met de Limburg Card EU 1,00 korting

De vestingplaats Stevensweert ligt aan de rivier de Maas, die hier de grens met België vormt. Tijdens deze wandeling komt het begrip "grenzen" in al haar facetten aan bod. Niet alleen het maken, veranderen, verleggen, bewaken en oversteken maar ook de douane, het smokkelen en het plaatsen van grenspalen wordt belicht.
Ga samen met de VVV gids op pad door Stevensweert, kom meer te weten over de roerige opdeling van Limburg en hoe het nu zit met de "Londense" grens.
Deelnemers kunnen gratis het streekmuseum bezoeken.

VVV/streekmuseum Stevensweert-Ohé en Laak

Zo 7 april 2019 13:00 - 14:30 uur.