Speurtocht door het Streekmuseum Stevensweert-Ohe en Laak

Varia

STEVENSWEERT: Streekmuseum Stevensweert-Ohe en Laak, Jan van Steffeswertplein 1, van: 13:00 tot 16:00 uur, Speurtocht door het Streekmuseum, Kosten: EU 3,00 p.p., kinderen t/m 12 jaar, museumkaarthouders en leden Amici Insulae: gratis

Kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis het Sreekmuseum Stevensweert-Ohé en Laak bezoeken en aan deze speurtocht deelnemen. In het Streekmuseum kun je eerst de film 'Eiland in de Maas van alle tijden' bekijken en leer je meer over de ontstaansgeschiedenis van dit mooie gebied. Vervolgens ga je aan de slag met de speurtocht door het museum. Aan de hand van diverse opdrachten ga je door het hele museum en kom je meer te weten over de vesting en het kasteel van Stevensweert, het kasteel Walburg, de baggervondsten, de middeleeuwen, de mammoet en de beroemde Kantharos.
Zijn alle opdrachten goed beantwoord, dan ontvang je een leuke beloning!
Begeleiders kunnen het Streekmuseum bezoeken à € 3,00 p.p., museumkaarthouders en leden Amici Insulae zijn gratis. De speurtocht is ook leuk te combineren met een stadswandeling door de historische kern van Stevensweert met een bezoek aan de reconstructie van de vestingwerken.

Contactgegevens

Streekmuseum Stevensweert-Ohé en Laak
Jan van Steffeswertplein 1
6107 BZ STEVENSWEERT
Nederland
0475 550 236

Openingstijden

Do 4 april 2019 t/m zo 27 oktober 2019
do-zo: 13:00 - 16:00 uur.

Faciliteiten

Toelichting prijs
Gratis voor kinderen t/m 12 jaar, begeleiders á € 3,00 p.p., museumkaarthouders en leden Amici Insulae zijn gratis